Zjednodušte registraci k MFA a SSPR

 
 Petr Vlk

Uživatelé Microsoft 365 se mohou těšit z další příjemné novinky. Správci organizace mohou finálně povolit sjednocenou registraci pro MFA a SSPR.

Nový sjednocený registrační portál byl k dispozici již v rámci testovacího provozu. Proto byl vylepšen o reálné poznatky a zpětnou vazbu z organizací, které se nebály jej otestovat dříve. Jeho výhod můžete nyní využít i ve vaší společnosti. Stačí jej povolit v nastavení Azure AD v menu Nastavení v sekci Uživatelé.

Jaké výhody nový registrační portál obsahuje? Jak už z názvu napovídá, dokáže v jednom průvodci uživateli registrovat jak metody ověření pro druhý faktor (Multi-Factor Authentication, MFA) pro bezpečné přihlášení, tak stejně jednoduše metody pro samoobslužný reset hesla (Self-Service Password Reset, SSPR) v případě jeho zapomenutí.

Uživatel tak není obtěžován zdvojením průvodce a nastavováním stále stejných informací dokola.

Nestrannou výhodou je též modernizovaný vzhled podporující moderní prohlížeče, a to i při mobilním přístupu. Z hlediska komfortu a bezpečnosti pak především fakt, že upřednostňuje aplikaci Microsoft Authenticator jako preferovanou metodu ověření.

Sjednocená registrace pro MFA a SSPR.

Obrázek 1: Sjednocená registrace pro MFA a SSPR

Uživatelům tak odpadá nutnost opisovat kódy z SMS zpráv. Ostatní metody jsou samozřejmě dostupné a uživatel je může kdykoliv přidat či nastavit jako preferované v novém portálu spravujícím bezpečnostní informace.

Registrační informace k MFA a SSPR na jednom místě.

Obrázek 2: Nový portál uživatele pro dodatečné nastavení MFA a SSPR

S použitím sjednocené registrace je tak mnohem jednoduší uživatelům nabídnout právě funkci samoobslužné změny hesla. Ta se v dnešní době práce z domova může více než hodit.

Sdílej v médiích

zjednoduste-registraci-k-mfa-a-sspr

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu