Ukončení Windows 10

 
  windows

Co přesně znamená pro uživatele zařízení s Windows 10 ukončení podpory? Od stanoveného data 14. října 2025 Microsoft již nebude poskytovat žádné další aktualizace operačního systému včetně bezpečnostních záplat a oprav. Dále také nebude k dispozici oficiální technická podpora pro uživatele, kteří budou chtít řešit provozní incidenty této verze operačního systému.

Bez nových bezpečnostních aktualizací budou počítače a sítě náchylnější ke kybernetickým hrozbám a útokům. To může mít výrazný dopad na fungování firem a organizací. Ty budou muset přijmout rozsáhlejší strategie zabezpečení, které zahrnují nejen softwarové aktualizace, ale i školení zaměstnanců a zavedení moderních nástrojů pro detekci hrozeb a reakcí na incidenty.

Ukončení Windows 10 přináší impuls k přechodu na novější operační systém. Firmy budou v rámci svých IT strategií řešit migraci na operační systém Windows 11, který nabízí pokročilé funkce a nové nástroje, které výrazně zvyšují produktivitu, pohodlí pracovníků a přináší moderní a efektivní pracovní postupy.

Jedním z klíčových prvků je integrace s cloudem, která umožňuje snazší sdílení dat a spolupráci nejen v rámci interních týmu, ale také při spolupráci s externími partnery. Moderní aplikace a nástroje jsou přizpůsobené pro hybridní práci. Jejich uživatelé tak mohou pracovat odkudkoli a kdykoli, což je zvláště v dnešní době, kdy se pracovní prostředí stále více stěhuje do virtuálního prostoru, velmi důležité.

Přechod na novější verzi systému Windows 11 se nabízí jako nevyhnutelný. Aby proces změny a migrace do nového prostředí proběhl plynule a bez komplikací, dovolte nám představit tři nejdiskutovanější oblasti požadavků, kterým je potřeba věnovat zvýšenou pozornost.

1. Kompatibilita hardwaru: Windows 11 má vyšší hardwarové požadavky než Windows 10. Například potřebuje kompatibilní procesor, 4GB RAM pro 64bitovou verzi, 64GB úložiště, a podporu pro TPM verzi 2.0. Pokud váš počítač nesplňuje tyto požadavky, nebudete schopni provést upgrade. My vám můžeme poradit s výběrem nového hardwaru nebo nového počítače, který bude kompatibilní s Windows 11.

2. Kompatibilita softwaru: Některé starší aplikace nejsou kompatibilní s Windows 11. Toto může způsobit problémy, pokud jsou pro vaši práci nezbytné. Naše odborníky můžete požádat o pomoc při hledání alternativních řešení nebo upgrade vašeho softwaru, aby byl kompatibilní s novým operačním systémem.

3. Přechod dat a nastavení: Při upgradu na nový operační systém může dojít ke ztrátě dat nebo nastavení. My vám můžeme poskytnout podporu při zálohování a obnově vašich dat, stejně jako při přizpůsobení nastavení Windows 11 vašim potřebám.

Windows 10 byl po mnoho let klíčovým operačním systémem mnoha firem a organizací. Jeho vlastnosti univerzální platformy pro různá zařízení, integrace cloudu a aktualizace zabezpečení přispěly k jeho velké popularitě. Proces jeho náhrady není vhodné nechávat na nejzazší termín ukončení technické podpory, protože již teď je třeba zmapovat oblasti provozu, které mohou být negativně ovlivněny a mít připravená funkční, efektivní a ekonomicky vhodná řešení.

Bezpečnostní ohrožení: S ukončením podpory nebudou systémy Windows 10 dostávat žádné nové bezpečnostní aktualizace, což může vystavit organizace rizikům spojeným s nedostatečnou ochranou před hrozbami.

Náklady na aktualizace: Organizace budou nuceny zvažovat migraci na novější operační systém, což může znamenat významné náklady na nákup licencí, přeškolení zaměstnanců a potenciálně i modernizaci hardwaru.

Podpora aplikací: Některé starší aplikace mohou mít problémy s novými verzemi operačního systému, což může vyžadovat úpravy nebo aktualizace.

Společnost KPCS CZ je připravena vám s přechodem na novější verzi Windows pomoci.

Kontaktujte nás:

Sdílej v médiích

ukonceni-windows-10

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu