Office 365 Suite v pravidlech podmíněného přístupu

 
 Jan Žák

V prostředí Office 365 a Azure se prakticky každý týden objevuje spousta novinek a vylepšení - některá jsou opravdu zásadní a převratná, jiná jsou prostě drobnostmi, které tak nějak očekáváme.

Z té druhé kategorie je uvedení položky „Office 365 Suite“ do pravidel podmíněného přístupu (Conditonal Access Policy). V tenantech se v souvislosti s COVID-19 objevila poprvé již v únoru, ale teprve nedávno byla tato sada aplikací zveřejněna jako obecně dostupná (GA) funkce.

img

Nejedna společnost vytvořila sadu pravidel pro cloudové aplikace již před nějakou dobou, a správci obvykle necítí potřebu tato pravidla průběžně ověřovat, vyhodnocovat jejich funkčnost nebo je aktualizovat. Proto se v nich nezřídka objevuje seznam aplikací jako je Exchange Online, Yammer, OneDrive a další.

Využijte tedy této příležitosti a revidujte vaše sady pravidel přístupů. Tam, kde jsou nyní vyjmenovány konkrétní aplikace, se do budoucna jistě vyplatí, nahrazení univerzální sadou, pokrývající nejen současné, ale také budoucí aplikace.

img

Při změně typu licencí nebo rozšíření balíku služeb v rámci stávající licence pak budou vaše pravidla stále funkční a aktuální.

Seznam aktuálně zahrnutých aplikací a další informace naleznete v aktualizovaném článku na adrese https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/conditional-access/concept-conditional-access-cloud-apps .

Sdílej v médiích

office-365-suite-v-pravidlech-podmineneho-pristupu

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu