Nové typy notifikací v Microsoft Teams

 
 Filip Kasaj
  teams

Velmi užitečnou volbou ovládacího panelu je karta s aktivitami (Activity Feed), která zobrazuje prostřednictvím informačního kanálu důležitá oznámení v kontextu uživatele nebo jeho týmu.

img

Obrázek 1: Karta aktivit

Pro lepší přehlednost jsou aktivy rozděleny do několika typů, ale dnes se zaměříme na novinku, kterou jsou Trendy a Podměty.

img

Obrázek 2: Typy aktivit

V obou případech se snaží systém sám od sebe upozorňovat na týmové příspěvky, které mohou být zajímavé nebo důležité a nejsou adresovány přímo na uživatele. Systém využívá signálu z Microsoft Graph, aby rozpoznal, zda je příspěvek užitečný, ať už na základě počtu reakcí, obsahu nebo dalších faktorech.

Karta aktivit má za cíl poskytovat uživateli celkový přehled o tom, co se děje a dále zvyšovat jeho produktivitu i angažovanost, ale existuje celá řada případů, kdy je uživatel přehlcen mírou informací a klesá samotná efektivita. Proto aplikace nabízí podrobné nastavením notifikací pro jednotlivé typy událostí, které si uživatel může měnit podle potřeby nebo aktuální situace.

img

Obrázek 3: Nastavení notifikací

Nastavení notifikací muže být ovlivněno i samotným administrátorem. Nově je k dispozici ovládání pro podměty a další budou přibývat, takže se neboje službu upravovat podle vašich potřeb.

img

Obrázek 4: Zásada organizace pro podměty

Sdílej v médiích

nove-typy-notifikaci-v-microsoft-teams

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu