Na OneDrive nyní až 250 GB soubory

 
 Rostislav Fukala

Rok se s rokem sešel a Microsoft oznamuje navýšení limitu pro soubory ukládané do SharePoint Online (SharePoint, OneDrive, Teams) z původních 100 GB, oznámených v loňském roce, na 250GB. Podíváme-li se více do historie, tak původních 50 MB uvedených s původním produktem SkyDrive v roce 2008 nám přes hodnoty 100 MB, 2 GB, 10 GB, 15 GB nadále rostlo.

Současná hodnota 250GB bude aplikována do jednotlivých tenantů do konce tohoto čtvrtletí. Samotný loňský i letošní nárůst nebude patrně pro většinu zákazníků využitelný, takže se jedná zejména o zviditelnění současné nabídky služeb. V rámci konkurence nedošlo ke změnám – ta nabízí limity v řádech od desítek GB přes jednotky TB až po neomezené (omezení je pak dáno zejména souborovým systémem – tady se však bavíme až o miliónech TB).

V současné době osobně nevidím moc využití pro takto objemné soubory, ale berme to spíše jako přípravu na budoucnost. Současné navyšování limitu společností Microsoft je zapříčiněno zejména změnami vyvolanými probíhající pandemií. Využití předpokládám zejména v oblasti multimédií a nekomprimovaných záznamů ve vysokém rozlišení (zejména upload do Streamu) či v možnosti lokální „zálohy“ osobních složek Outlooku (zda hlavně v záloze archívu, který může tento limit přesahovat – zde se nesmí zapomenout na úpravu 50GB limitu ve Windows registrech).

img

Sdílej v médiích

na-onedrive-nyni-az-250-gb-soubory

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu