Konec Internet Exploreru a přechod na Microsoft Edge

 
 Marek Honti
  browser

Ukončení podpory prohlížeče Internet Explorer 11, a tím i konec IE vůbec, oznámil Microsoft už před více než rokem. Končí tak produkt, který je tu s námi už od roku 1995. Podpora IE 11 skončí 15. června 2022 pro Windows 10, počínaje verzí 20H2 a novější, stejně tak pro Windows 10 IoT.

Jak je u Microsoftu zvykem, ukončení podpory neznamená, že prohlížeč přestane fungovat. Nicméně skutečnost, že pro tento produkt přestanou vycházet jakékoliv updaty, včetně těch bezpečnostních, je dostatečně pádným argumentem, proč po ukončení podpory tento produkt nepoužívat.

Dle Timeline uveřejněné na Micorosoft TechNetu navíc už od letošního srpna došlo k omezení funkcionality Internet Explorer 11, neboť M365 přestalo IE11 v srpnu podporovat. Pokud tedy používáte prohlížeč k přístupu na M365 aplikace, pravděpodobně jste si všimli, že od srpna jsou M365 aplikace a služby nedostupné.

img Zdroj: Microsoft

Náhradou za starý prohlížeč je Microsoft Edge, moderní a především bezpečný prohlížeč, který už možná vaše společnost používá a který je zpětně komplatibilní s většinou “legacy“ aplikací a stránek. Protože je Edge založený na kódu Chromia, “by design“ podporuje zároveň i moderní stránky.

Pokud ještě Microsoft Edge nepoužíváte a chtěli byste s nasazením ve vaší organizaci pomoct, kontaktujte nás.

Sdílej v médiích

konec-internet-explorer-a-prechod-na-microsoft-edge

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu