Čtvrtletní Exchange kumulativní aktualizace – březen 2021

 
 Rostislav Fukala

Poslední dva týdny byly ve světě Exchange serverů poměrně vyčerpávající v důsledku oznámení březnových 0-day zranitelností.

Konec čtvrtletí však přináší i pravidelné cumulative updats (CU), a ty nejnovější obsahují všechny, i nedávné bezpečnostní záplaty (SU). Jestliže váš change management protáhl instalaci samotných SU, lze ho nyní doupravit (přece jen instalace CU si vyžádá velmi podobný proces) a směle instalovat. Pokud ovšem nenecháváte CU testovat a k instalaci nepřistupujete až po nějaké době. V tomto případě určitě odklad nedoporučujeme, zvlášť pokud ještě nebyly instalovány poslední bezpečnostní aktualizace.

Pro Exchange 2016 byla tato kumulativní aktualizace s číslem 20 oznámena jako poslední. Můžeme předpokládat, že v budoucnu nás čekají další aktualizace, pro srovnání Exchange 2013 měl poslední vydaný kumulativní update CU 23.

Cumulative Updates ke stažení:

Oba CU řeší celou řadu chyb, jež jsou popsány v KB pro dané CU a mimo souhrnu posledních SU rovněž obsahují i aktuální nastavení letních časů (DST).

Oba CU obsahují rovněž změny Active Directory (AD) a tudíž doporučujeme před vlastní instalací tyto změny nainstalovat pomocí setup s přepínačem /PrepareDomain (nezapomeňte na potřebná AD oprávnění a doporučujeme předchozí zálohu AD).

Active Directory verze:

Zjištění aktuálních verzí provedete například dle tohoto článku.

Sdílej v médiích

ctvrtletni-exchange-kumulativni-aktualizace-brezen-2021

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu