Azure AD Application Proxy s podporou Remote Desktop Services klientů

 
 Jan Žák
  AzureAD

Společnost Microsoft uvolnila novou verzi Azure AD Application Proxy (App Proxy) 1.5.1975.0, která nativně podporuje webové klienty Remote Destop Services (RDS). Postupy, jak zkombinovat RDS a App Proxy pochopitelně existovaly již dříve, nicméně nyní máme jistotu, že s moderními HTML5 prohlížeči bude vše fungovat bez větších zádrhelů.

Připomeňme si, že App Proxy connector (běžící na Windows Serveru) umožňuje klientům přistupovat k interním webovým službám odkudkoliv, samozřejmě až po řádném ověření v Azure AD. Navíc můžeme omezit přístupy např. jen ze spravovaných zařízení. Odpadají tedy další starosti s konfigurací VPN, zabezpečení publikovaných služeb, konfigurací firewallu a podobně.

App Proxy tedy elegantně publikuje interní služby do internetu, a přitom minimalizuje prostor pro potenciální útočníky.

Obsah obrázku snímek obrazovky  Popis byl vytvořen automaticky

Detaily a postup instalace (stále se jedná o public preview) najdete na https://docs.microsoft.com/cs-cz/azure/active-directory/manage-apps/application-proxy-integrate-with-remote-desktop-services a https://techcommunity.microsoft.com/t5/azure-active-directory-identity/azure-ad-application-proxy-now-supports-the-remote-desktop/ba-p/1257367.

Jako vždy je nutné počítat s jistými omezeními – např. RD Web a RD Gateway musí běžet na stejném serveru a ideální je používat shodné URL pro interní i externí klienty.

Sdílej v médiích

azure-ad-application-proxy-s-podporou-remote-desktop-services-klientu

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu