AI, budoucnost vaší práce právě začala! Představujeme Microsoft 365 Copilot

 
  novinka

Dnešním dnem vstupujeme do éry umělé inteligence, která zásadním způsobem změní náš vztah k technologiím a jejich využívání. Od 1.listopadu 2023 je Microsoft 365 Copilot dostupný pro podnikové (Enterprise) zákazníky.

Co je Microsoft Copilot?

Copilot pro Microsoft 365 je asistent s umělou inteligencí integrovaný do vašeho prostředí Microsoft 365. Na rozdíl například od Chat GPT nabízí více než chatovací rozhraní. Na to, co chcete, se ho můžete zeptat v přirozeném jazyce a jeho technologie je dostatečně chytrá, aby odpovídala a generovala požadovaný obsah. Společnost Microsoft navrhla Copilota speciálně tak, aby on byl tím vašim „kopilotem“, který sedí vedle vás v aplikacích Microsoft 365 a pomáhá vám v navigaci jakýchkoliv úloh a úkolů.

Copilot kombinuje výkon velkých jazykových modelů s vašimi daty v aplikacích Microsoft Graph a Microsoft 365. Tento spolehlivý a sofistikovaný engine mu poskytuje přístup k vašemu obsahu a kontextu z Microsoft Graph v reálném čase. Umožňuje mu tak vytvářet odpovědi na základě vašich byznysových dat, jako jsou dokumenty, e-maily, události kalendáře, chaty, schůzky nebo kontakty. Tyto informace dokáže propojit a integrovat s vaší aktuálně řešenou pracovní situací, jako jsou probíhající schůzky, nedávné e-mailové nebo chatové konverzace tak, aby vám poskytl přesné a kontextově relevantní odpovědi, které vaše slova promění v nejúčinnější dostupný nástroj produktivity.

copilot-step3

Copilot je od základu postaven na důvěryhodném a komplexním přístupu společnosti Microsoft k zabezpečení, soukromí, identitě, dodržování předpisů a odpovědné umělé inteligenci na podnikové úrovni. Pokud začnete využívat Copilot ve vaší organizaci, můžete se spolehnout, že:

  • Copilot automaticky přebírá vaše stávající zásady zabezpečení, soukromí, identity a dodržování předpisů Microsoft 365

  • Data vaší organizace jsou logicky izolovaná a chráněná v rámci vašeho tenantu Microsoft 365 tak, abyste měli vždy a vše pod kontrolou

  • Na úrovni tenantu Copilot respektuje zásady individuálních a skupinových oprávnění

Co pro vás může Copilot dělat?

Microsoft 365 Copilot není jen jiný nebo lepší způsob, jak dělat stejné věci. Je to zcela nový způsob a přístup k práci. Díky přímé integraci do nástrojů, na které se spoléháte, můžete schopnosti a pomoc Copilota využívat při každodenní práci ke zvýšení kreativity, produktivity a dovedností.„Někdy bude mít Copilot pravdu, někdy bude geniální, někdy se bude užitečně mýlit, ale vždy vás posune o více než krok dále.“

Copilot ve Wordu píše, upravuje, shrnuje a tvoří přímo s vámi. Nastartujte váš kreativní proces, abyste už nikdy těžce nezačínali s prázdným listem. Copilot může vytvořit první koncept, který lze upravit a opakovat, poskytnout některé další detaily pro vylepšení a podporu tvorby vašeho dokumentu. Pokud nemáte dostatek času, pomůže vám vygenerovat souhrny celých složek a dokumentů. S jeho pomocí tak ušetříte hodiny psaní, rešerši zdrojů a potřebný čas na úpravu.

.

Copilot v Powerpointu vám pomáhá přeměnit vaše nápady na úžasné a zajímavé prezentace. Díky jediné výzvě může Copilot vytvořit nejen nádherné prezentace, ale současně je také naplní relevantním obsahem z dokumentu nebo podkladů, které jste vytvořili minulý týden nebo minulý rok. Navíc, a to je opravdu skvělé, můžete nechat Copilota samostatně navrhnout a zpracovat vaše animace a přechody. Pomocí přirozeného jazyka můžete požádat Copilota, aby přidal další snímky, změnil vizuál nebo doplnil poznámky prezentujícího. S jeho pomocí získáte atraktivní nástroj pro podporu byznysu.

.

Copilot v Excelu spolupracuje na analýze trendů a tvorbě profesionálně zpracovaných dat během několika sekund. S jednoduchou výzvou můžete odhalit pokročilé pohledy do vašich dat. Ty potom můžete nechat převést do grafů pro snadnou vizualizaci, zvýraznění nebo segmentaci dat pro jejich srozumitelnou prezentaci. Pokud si nevzpomínáte na složité vzorce v Excel, tak i v tomto případě se můžete spolehnout na podporu Copilota. Prostřednictvím jednoduchého požadavku v přirozeném jazyce získáte návrhy vzorců i pro ty nejsložitější výpočty.

.

Copilot v Outlooku vám pomáhá od tvorby souhrnů dlouhých e-mailových vláken až po rychlé vypracování navrhovaných odpovědí nebo přidání konkrétních podrobností jako jsou například data z Excel. Pomůže vám vyčistit, odbavit a zpřehlednit doručenou poštu během několika minut, nikoliv hodin. Pomůže vám upravit komunikační tón odpovědi, její délku nebo další související kontext. Na požádání označí důležité položky jako je například zpětná vazba od zákazníků nebo dodavatelů. Můžete se tak soustředit na kritické problémy, které jsou motorem vašeho byznysového růstu.

.

Copilot v Teams obohacuje vaši interakci a sledování schůzek se zákazníky a kolegy. V reálném čase dokáže shrnout klíčové body diskuse včetně podrobností, jako kdo co řekl, kdo s čím souhlasil nebo nesouhlasil a v návaznosti na to navrhnout akční kroky a další postup. Pomocí otázek v přirozeném jazyce můžete identifikovat kontext a výstupy schůzky do konkrétních úkolů a aktivit, aniž byste museli ztrácet čas s dlouhým záznamem schůzky nebo jejím nepřehledným zápisem. Máte v ruce nástroj, který vám pomůže i v situaci, kdy se nemůžete účastnit dvou souběžných schůzek.

.

Jak se připravit na Copilota?

Licencování: Od středy 1. listopadu 2023 je Copilot jako první k dispozici zákazníkům Enterprise za cenu 30 USD pro uživatele měsíčně. Podmínkou přístupu je přidělená licence Microsoft 365 E3 nebo E5 a účet v Azure Active Directory, umožňující přístup k aplikacím Microsoft 365, které pracují s Copilotem, jako je Word, Excel, PowerPoint, OneDrive Outlook a další. Konkrétní datum nebo časový plán dalšího širšího vydání například pro uživatele licencí Business Standard nebo Business Premium zatím nebylo uvedeno.

Klíčem pro využití plného potenciálu Copilot je příprava prostředí. Způsob, jakým zařazujete, označíte nebo uložíte svůj obsah bude mít vliv nejen na to, jak prostředí interaguje s vašimi informacemi, ale také na jeho výstup. Velmi důležité je zohlednění nadměrného sdílení obsahu, aby se zajistilo, že citlivé informace nebudou dostupné všem. Pokud vás zajímá a chcete se dozvědět více, jak lze Copilot pro Microsoft 365 integrovat do vašich systémů, jaké úkoly s ním zvládnete nebo jak můžete zvýšit produktivitu vašich týmů a celé společnosti, kontaktujte nás níže a my se vám rádi ozveme!

Technologický tým KPCS CZ

Sdílej v médiích

ai-budoucnost-vasi-prace-prave-zacala-predstavujeme-microsoft-365-copilot

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu