KPCS boduje v soutěži Microsoft Awards 2016

 
  kpcs, awards

I tento rok patří naše řešení k těm vítězným! Pro rok 2016 je jím v prestižní soutěži Microsoft Awards zajištění moderního provozu IT prostředí ve společnosti CPI Property Group. CPI Property Group patří k nejvýznamnějším realitním skupinám ve střední a východní Evropě a Německu.

><

KPCS CZ zde působí jako dlouhodobý systémový integrátor a poskytovatel služeb podpory IT a jeho provozu.

V letošním roce se stal úspěšným projekt vytvořený v CPI Group, zaměřený na modernizaci datového centra, správy mobilních zařízení a dalších cloudových technologií.

Moderní provoz IT prostředí CPI Property Group

CPI Property Group patří k nejvýznamnějším realitním skupinám zaměřujícím se na dlouhodobé investice a pronájmy nemovitostí, zejména ve střední a východní Evropě i Německu. Na realitním trhu působí od 90. let. Skupina spravuje majetek v hodnotě přesahující 113 miliard korun, a řadí se tak do čela nejvýznamnějších českých investorů v oblasti kanceláří, maloobchodu, bydlení, hotelového ubytování a logistických center. CPI je mimořádně silnou evropskou realitní skupinou, kde škála jejich nemovitostí pokrývá Českou republiku, Německo, Francii, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Chorvatsko a Rusko.

><

CPI dlouhodobě spolupracuje se společností KPCS CZ s.r.o., která je systémovým integrátorem a poskytovatelem služeb spojených s podporou IT a provozu. V roce 2015 bylo definováno několik strategických rozhodnutí, která jsou postupně naplňována. S postupným nárůstem uživatelů v různých úrovních typů činností, které vykonávají, se CPI dlouhodobě potýkalo s nízkou úrovní kontroly a zabezpečení koncových uživatelů. Jednotliví uživatelé a zařízení byla spravována na manuální bázi, mobilní zařízení pak byla pouze s minimální kontrolou. Samostatnou oblastí pak byly aplikace, ke kterým uživatelé museli vlastnit zvláštní přihlašovací údaje. Tento stav se jevil jako dlouhodobě neudržitelný s ohledem na provozní náklady, kontrolu celého systému a zabezpečení prostředí jako celku.

Jedním ze strategických rozhodnutí byla implementace produktů Microsoft System Center Configuration Manager ve spojení s nástroji rodiny Enterprise Mobility Suite. Dalším strategickým rozhodnutím bylo vybudování Disaster Recovery site v prostředí Microsoft Azure. Obě tato rozhodnutí, spojená s předchozí implementací a migrací do prostředí Microsoft Office 365 jednoznačně ukazují strategickou orientaci celé společnosti – „Cloud first“ – tedy jakákoliv nová řešení musí podporovat cloudová řešení a budou primárně budována v prostředí cloudu. Jednou z oblastí, která bude nově rozvíjena v oblasti správy budov je postupná implementace principů „Internet of Things“, která umožní efektivnější kontrolu při správě nemovitostí. Dalším, dílčím krokem, bude poskytování těchto dat uživatelům jednotlivých nemovitostí.

Sdílej v médiích

kpcs-boduje-v-soutezi-microsoft-awards-2016

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu