Groupify your SharePoint

 
 Jakub Urban

V současné době Microsoft roluje do tenantů možnost připojit existující site kolekci k nově vytvořené Office 365 skupině.

Pojďme si krátce představit jak na to.

img

Je dobré si na začátek říci, že Office 365 Groups nyní obsahuje plnohodnotnou SharePoint site. Rovněž stojí za zmínku fakt, že Office 365 Groups při této akci vzniká zcela nová.

Máte na výběr dvě možnosti jak připojení provést - pokud v tenantu již vidíte možnost v UI, můžete akci provést odsud. Pokud však na některých SharePoint sajtách používáte určitě šablony, tuto možnost v UI neuvidíte. V takové chvíli budete potřebovat PowerShell.

img

Aby vše nebylo úplně jednoduché, ne každá šablona toto připojení k Office 365 Groups umožňuje. Pro zjednodušení však existuje nástroj, který Vám s posouzením, zda daná SharePoint sajta půjde připojit k Office 365 Groups, pomůže.

Nástroj se jmenuje "SharePoint Modernization scanner tool" a nově vydaná verze 1.5 obsahuje přehledný Excel, který Vám pomůže zorientovat se proč daná sajta nepůjde připojit.

Díky tomuto napojení z klasické SharePoint sajty uděláte Office 365 Group, kterou následně můžete použít jako součást nově vytvořeného Microsoft Teams.

Jak na to pomůže článek https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/dev/transform/modernize-connect-to-office365-group.

Článek obsahuje 2 PowerShell skripty, jeden pro posouzení, druhý pro vlastní připojení, tzv. "Groupify".

Sdílej v médiích

groupify-your-sharepoint

Kontakt

Nenašli jste, co hledáte? Pošlete nám zprávu a zůstaneme s vámi ve spojení.

* Vyžadované pole. Osobní data použijeme pouze pro vypracování odpovědi na dotaz. Pravidla zpracování osobních údajů.

* Souhlas se zpracováním údajů

map us
map eu